Deželak Junak

V sredo, 31. maja 2023, nas je obiskal Miha Deželak, obraz Radia 1, ki že 9. leto zapored kolesari po Sloveniji in zbira prispevke za otroke iz socialno ogroženih družin. Tudi 2.a in 2. b smo sodelovali v tej dobrodelni akciji. Že v mesecu aprilu smo po leških trgovinah, pekarnah, restavracijah in gostilnah raznosili škatle, v katerih smo zbirali prostovoljne prispevke. Tako smo v enem mesecu zbrali kar 4.110 evrov, ki smo jih v sredo izročili Deželaku Junaku. Hvala vsem otrokom, zaposlenim šole in vodstvu šole ter krajankam in krajanom, ki ste se nam ob tem dogodku pridružili. Posebna zahvala pa učiteljici Meliti Čušin in učitelju Vidu Grašiču, brez katerih sprejem ekipe Deželaka Junaka ne bi bil tako topel, srčen, zabaven, ganljiv. 

Ne bi pa nam uspelo brez dobrih ljudi, zaradi katerih  so se naše škatle pridno polnile. Vemo tudi, da so se mnogi gostinci in prodajalci v času zbiranja prispevkov odpovedali mesečni napitnini in tudi delu zaslužka zavoljo naše dobrodelne akcije. Zato se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujemo: knjižnici Lesce, čistilnemu servisu in ročni avtopralnici PriTi, pekarni Europa, kozmetičnemu studiu Anja, čistilnici Suzi, slaščičarni Lincer, pekarni ŽP, gostilni Jeglič, restavraciji Center Lesce, gostilnici in piceriji Leščan, kitajski restavraciji na Bledu, Sankaški koči, trgovinam Iglu sport, Dobra misel, Mencinger, Kibuba, Potepuh, Plezarni Kranj, cvetličarni Zate, frizerskemu salonu Silva, frizerskemu salonu Petra, steklarstvu Ptiček, hotelu Krek, piceriji in špageteriji Potepuh, mesariji Mlinarič in nenazadnje tudi Gorenjski banki v Radovljici, ki so nam priskočili na pomoč pri štetju mnooooogih kovancev. 

Leščani in Leščanke, pa tudi ostali krajani naše skupnosti smo dokazali, da kljub majhnosti skupaj zmoremo veliko. Želimo si, da bi bilo tako prav vsak dan, ne le v času dobrodelnih akcij. Človek človeku človek. 

Tamara Dovžan

Related Images:

Dostopnost